Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 500 g de lait
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 220 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 10 g d'huile végétale
- 2 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 2 pincées de fleur de sel
- 30 g de rhum
Le jour même
- beurre, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 553.3 kJ / 131.5 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 3.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 96.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mouna à l'orange, citron et fleur d'oranger
5h 35min
Gougères à la mousse de saumon
25 Std. 35 Min
Rochers coco
20 Min
Sorbet citron-estragon et biscuits à la noisette
12sa 25 dk
Zéphyrs fraise-lavande
12h 30min
Brioche plissée crème aux agrumes
4h
Sorbet courgette-citron
8 Std. 5 Min
Brioche en cocotte, cacao et pépites de chocolat blanc
3 Std. 55 Min
Gâteau de semoule aux fruits
1 Std. 50 Min
Chocolat liégeois
12 godz. 15 min
Tiramisu aux abricots et au miel
4sa 40 dk
Crème brûlée à la badiane
4 Std. 15 Min