Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 jaunes d'œufs
- 1 œuf moyen (53-63 g) entier
- 200 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe d'extrait de vanille liquide
- 200 g de rhum
- Wartości odżywcze
- na 500 g
- Kalorie
- 7075 kJ / 2115 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 210 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 127 mg
Alternatywne przepisy
Gâteau au vin rouge
1 Std.
Bisque de homard au paprika
1h 20min
Café à l'amande
25 min
Tartines aux légumes grillés
3小时 15 分钟
Curd de clémentine
1 Std.
Orange au sirop de clou de girofle
Brak ocen
Tisane menthe, anis et citron
10 Min
Orange curd
6 godz. 25 min
Fromage à tartiner ail et fines herbes
12 godz. 5 min
Sablés au maroilles
50 Min
Mousseux de café glacé
5 Min
Number cake 10
2 godz. 15 min