Lasagne de blanquette

Lasagne de blanquette

4.4 23 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 portions

Składniki

  • 100 g d'oignons coupés en deux
  • 300 g de carottes coupées en tronçons (3 cm)
  • 1 branche de thym frais
  • 1 feuille de laurier
  • 4 pincées de sel
  • 4 pincées de poivre moulu
  • 600 g d'eau
  • 800 g de sauté de veau coupé en petits morceaux
  • 250 g de poireaux coupés en tronçons (1 cm)
  • 200 g de champignons de Paris frais coupés en six
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 60 g de farine de blé
  • 10 - 12 feuilles de lasagne
  • 50 g de fromage râpé
  • salade verte pour le service

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 588.7 mg
Białko 41.5 g
Kalorie 1555.7 kJ / 371.2 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 6.7 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...