Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'eau
- 400 g de champignons de Paris blonds, coupés en rondelles
- 200 g de crème liquide 35% m.g.
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 20 g de beurre
- 4 galettes de sarrasin
- 16 tranches fines de bacon fumé
- ½ bouquet de ciboulette fraîche, ciselé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1409.5 kJ / 338.3 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1419.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croque monsieur à la tomate
1h
Flammekueche aux lardons et champignons
30min
Galettes de sarrasin aux épinards, œufs et gruyère
45min
Tarte fine chèvre, mozzarella et tomates
1h
Tarte fine de poireau au crottin de Chavignol et saumon
1h
Pizza crème aux champignons, mozzarella et huile de basilic
2h 40min
Galette oignon-chèvre
35min
Galettes au cantal, champignons et jambon de pays
1h
Gâteau de galettes aux lardons
1h 15min
Galettes complètes
45min
Galette fourrée jambon-champignons
40min
Galettes de sarrasin aux poireaux, jambon et chèvre
2 godz.