
Urządzenia i Akcesoria
Mięsne paszteciki z ciasta francuskiego
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
20 sztuk
Składniki
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
500 g mięsa mielonego wieprzowego, podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
50 g bułki tartej
-
2 jajka (w tym 1 roztrzepane)
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki papryki, mielonej
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 opakowanie ciasta francuskiego (275-300 g, patrz wskazówka)
-
ziarna sezamu, białego do posypania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
160.6 kcal /
671.8 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
10.6 g
Węglowodany
8.8 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Sód
242.3 mg