Urządzenia i Akcesoria
Mięsne paszteciki z ciasta francuskiego
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
20 sztuk
Składniki
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
500 g mięsa mielonego wieprzowego, podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
50 g bułki tartej
-
2 jajka (w tym 1 roztrzepane)
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki papryki, mielonej
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 opakowanie ciasta francuskiego (275-300 g, patrz wskazówka)
-
ziarna sezamu, białego do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
242.3 mg
Białko
7 g
Kalorie
671.8 kJ /
160.6 kcal
Tłuszcz
10.6 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Węglowodany
8.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pasztet z mięsa w kruchym cieście
2 godz. 50 min
Jajka faszerowane korniszonami
50 min
Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem
1 godz. 10 min
Paluchy z ciasta francuskiego z nadzieniem
40 min
Wigilijna kapusta z grochem
2 godz. 20 min
Szybka pizza z tuńczykiem i karczochami
50 min
Sałatka z wędzonym kurczakiem i jajkiem
40 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.
Indyk à la Wellington z sosem grzybowym
1 godz. 40 min
Kąski marchewkowo-ziemniaczane (TM6, TM7)
30 min
Karp w migdałowej panierce
1 godz. 40 min
Wieprzowina z pieczarkami w sosie własnym i surówka z kalafiora
45 min