Urządzenia i Akcesoria
Mięsne paszteciki z ciasta francuskiego
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
20 sztuk
Składniki
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
500 g mięsa mielonego wieprzowego, podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
50 g bułki tartej
-
2 jajka (w tym 1 roztrzepane)
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki papryki, mielonej
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 opakowanie ciasta francuskiego (275-300 g, patrz wskazówka)
-
ziarna sezamu, białego do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
242.3 mg
Białko
7 g
Kalorie
671.8 kJ /
160.6 kcal
Tłuszcz
10.6 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Węglowodany
8.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rolada z sera żółtego
6 godz. 45 min
Indyk w kruchym cieście
1 godz. 30 min
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 godz. 50 min
Wigilijna kapusta z grochem
2 godz. 20 min
Kanapki z pastą z ogórka i ricotty
10 min
Jajka faszerowane buraczkami
30 min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40 min
Rolada mięsna w cieście francuskim
50 min
Jajka z farszem pieczarkowym
55 min
Sałatka z wędzonym kurczakiem i jajkiem
40 min
Placki po węgiersku z gulaszem
1 godz. 45 min
Pasta z tuńczyka i jajek
20 min