Mięsne paszteciki z ciasta francuskiego

Mięsne paszteciki z ciasta francuskiego

4.4 338 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
20 sztuk

Składniki

  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego, podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
  • 50 g bułki tartej
  • 2 jajka (w tym 1 roztrzepane)
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki papryki, mielonej
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego (275-300 g, patrz wskazówka)
  • ziarna sezamu, białego do posypania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 160.6 kcal / 671.8 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 10.6 g
Węglowodany 8.8 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 4.6 g
Sód 242.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...