Urządzenia i Akcesoria
Wieprzowina z pieczarkami w sosie własnym i surówka z kalafiora
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Surówka z kalafiora
-
400 g różyczek kalafiora
-
100 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
40 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych (olej zachować)
-
20 g oleju pozostałego po odsączeniu pomidorów
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g octu jabłkowego lub winnego
-
½ - ¾ łyżeczki soli
Gulasz wieprzowy z pieczarkami
-
30 g oliwy z oliwek
-
600 g polędwicy wieprzowej pokrojonej w paski (0,5 x 1 x 5 cm)
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli plus 1 szczypta
-
30 g masła
-
1 ząbek czosnku
-
200 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
1 łyżka skrobi kukurydzianej1 łyżka skrobi ziemniaczanej
-
3 łyżki wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
966.2 mg
Białko
36.6 g
Kalorie
1826.8 kJ /
436.6 kcal
Tłuszcz
24.6 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Węglowodany
19.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE OBIADY V
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa z rumienionym indykiem i kapustą pekińską (z osłoną noża miksującego 2.0)
40 min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 50 min
Ryż ze zrumienioną wołowiną i papryką
45 min
Pilaw z wieprzowiną
50 min
Kurczak Marengo
55 min
Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą
1 godz. 30 min
Czosnkowy gulasz z indyka
45 min
Schab duszony w sosie
50 min
Gulasz wieprzowy
50 min
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Gulasz z ziemniakami
45 min
Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 25 min