Urządzenia i Akcesoria
Bigos z krojonej młodej kapusty (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
700 g białej kapusty młodej, bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
200 g młodej marchewki z odciętymi końcówkami, pokrojonej wzdłuż na pół
-
80 g cebuli przekrojonej pionowo na pół
-
150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
-
150 g kiełbasy np. śląskiej, podwawelskiej, pokrojonej w 1 cm półplastry
-
15 g oleju
-
20 g mąki pszennej (opcjonalnie, patrz wskazówka)
-
250 g wody
-
1 liść laurowy, suszony
-
½ łyżeczki kminku, mielonego (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
10 g koperku, świeżego posiekanego
-
40 - 60 g koncentratu pomidorowego (opcjonalnie, patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1033.2 mg
Białko
14.2 g
Kalorie
1632.5 kJ /
390.2 kcal
Tłuszcz
28.4 g
Błonnik
6.6 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Węglowodany
22.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cynamonki z plasterkami jabłek (TM7, TM6, TM5)
2u. 25min
Krupnik z kurkami; Zapiekanka makaronowa z szynką
1u.
Duszona młoda kapusta z boczkiem
45min
Surówka z kalarepy (TM5)
15min
Bigos z krojonej młodej kapusty (TM6, TM7)
45min
Zupa botwinka
40min
Zupa pieczarkowa z kurczakiem; Jednogarnkowy makaron à la ratatouille
55min
Zupa jarzynowa; Kurczak z trawą cytrynową i ryżem
45min
Leczo z pieczarkami (w słoikach na zimę)
1u. 30min
Zupa kalafiorowa; Makaron z chorizo i papryką
35min
Barszcz czerwony z ziemniaczaną wyspą
1u. 10min
Kapuśniak z młodej kapusty
40min