Bigos z krojonej młodej kapusty (TM5)

Bigos z krojonej młodej kapusty (TM5)

4.4 135 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • białej kapusty młodej, bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
    700 g
  • młodej marchewki z odciętymi końcówkami, pokrojonej wzdłuż na pół
    200 g
  • cebuli przekrojonej pionowo na pół
    80 g
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
    150 g
  • kiełbasy np. śląskiej, podwawelskiej, pokrojonej w 1 cm półplastry
    150 g
  • oleju
    15 g
  • mąki pszennej (opcjonalnie, patrz wskazówka)
    20 g
  • wody
    250 g
  • liść laurowy, suszony
    1
  • kminku, mielonego (opcjonalnie)
    ½ łyżeczki
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • koperku, świeżego posiekanego
    10 g
  • koncentratu pomidorowego (opcjonalnie, patrz wskazówka)
    40 - 60 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 390.2 kcal / 1632.5 kJ
Białko 14.2 g
Tłuszcz 28.4 g
Węglowodany 22.2 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 8.4 g
Sód 1033.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...