Kiełbasa z ketchupem curry (Currywurst)

Kiełbasa z ketchupem curry (Currywurst)

4.5 969 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje

Składniki

  • 10 g oleju
  • 300 g kiełbasy (np. śląskiej, frankfurterek), pokrojonej w 1 cm plastry (patrz wskazówka)
  • 50 g wody
  • 120 - 150 g ketchupu
  • 1 łyżeczka curry, mielonego plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • ¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • 10 g miodu
    10 g cukru

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 577 kcal / 2416 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 0.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...