Urządzenia i Akcesoria
Kiełbasa z ketchupem curry (Currywurst)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
10 g oleju
-
300 g kiełbasy (np. śląskiej, frankfurterek), pokrojonej w 1 cm plastry (patrz wskazówka)
-
50 g wody
-
120 - 150 g ketchupu
-
1 łyżeczka curry, mielonego plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
10 g cukru10 g miodu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
24 g
Kalorie
2416 kJ /
577 kcal
Tłuszcz
44 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIĘCEJ SMAKU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chlebek hot dog do odrywania
1 Std. 30 Min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 Min
Ryż pomidorowy z szynką
40 Min
Karmelowy budyń
1 Std.
Rozdrabnianie sera
5 Min
Kurczak w cieście pomidorowym
40 Min
Sos currywurst
25 Min
Ziemniaki z sosem jogurtowym
40 Min
Pastisio
1 Std. 10 Min
Kotleciki z chleba
45 Min
Szybki gyros z sosem tzatziki
20 Min
Sos czosnkowy
5 Min