Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g oleju
- 300 g kiełbasy (np. śląskiej, frankfurterek), pokrojonej w 1 cm plastry (patrz wskazówka)
- 50 g wody
- 120 - 150 g ketchupu
- 1 łyżeczka curry, mielonego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- ¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
10
g miodu
lub 10 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2416 kJ / 577 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w kostkę)
15 Min
Delikatne rumienienie kurczaka i boczku
15 Min
Kurczak w cieście pomidorowym
40 min
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, papryką i kiełbasą
1h
Rumienienie kiełbasy
20 Min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 Min
Szybki gyros z sosem tzatziki
20 Min
Rozdrabnianie sera
5 Min
Rumienienie 200-300 g cebuli
20 Min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w paski)
15 Min
Burger XXL
1h 55min
Sos czosnkowy
5 Min