Urządzenia i Akcesoria
Kiełbasa z ketchupem curry (Currywurst)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
10 g oleju
-
300 g kiełbasy (np. śląskiej, frankfurterek), pokrojonej w 1 cm plastry (patrz wskazówka)
-
50 g wody
-
120 - 150 g ketchupu
-
1 łyżeczka curry, mielonego plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
10 g cukru10 g miodu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
24 g
Kalorie
2416 kJ /
577 kcal
Tłuszcz
44 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIĘCEJ SMAKU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chlebek hot dog do odrywania
1h 30min
Pizzaiola z kurczaka
35min
Rozdrabnianie sera
5min
Sos currywurst
25min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55min
Ziemniaki z sosem jogurtowym
40min
Mac'n'cheese z chorizo i papryką
50min
Leczo z kiełbasą i ryżem
55min
Pikantne łódeczki ziemniaczane pieczone na grillu
50min
Szybki gyros z sosem tzatziki
20min
Masło pomidorowo-czosnkowe
10min
Sos czosnkowy
5min