
Urządzenia i Akcesoria
Kiełbasa z ketchupem curry (Currywurst)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
10 g oleju
-
300 g kiełbasy (np. śląskiej, frankfurterek), pokrojonej w 1 cm plastry (patrz wskazówka)
-
50 g wody
-
120 - 150 g ketchupu
-
1 łyżeczka curry, mielonego plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
10 g miodu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
577 kcal /
2416 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
44 g
Węglowodany
22 g
Błonnik
0.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIĘCEJ SMAKU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Lekko czerstwy chleb zapiekany z boczkiem i serem
50 min
Chlebek hot dog do odrywania
1 godz. 30 min
Piwo imbirowe
25 godz. 30 min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 min
Bigos z kiełbasą i ziemniakami
1 godz. 20 min
Makaron z kiełbasą chorizo i serem
20 min
Sos currywurst
25 min
Ryż pomidorowy z szynką
40 min
Ziemniaki z sosem jogurtowym
40 min
Szybki gyros z sosem tzatziki
20 min
Masło pomidorowo-czosnkowe
10 min
Sos czosnkowy
5 min