Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym

Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym

4.3 837 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
5 porcji

Składniki

  • 50 g musztardy francuskiej plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 30 g oleju
  • 2 łyżeczki majeranku, suszonego
  • 200 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 400 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g miodu
  • 10 g octu balsamicznego
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 150 g piwa, typu jasny lager (patrz wariant)
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 5 białych kiełbas, surowych

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 412 kcal / 1727 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 8.2 g
Sód 1067 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...