
Urządzenia i Akcesoria
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
5 porcji
Składniki
-
50 g musztardy francuskiej plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
30 g oleju
-
2 łyżeczki majeranku, suszonego
-
200 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
400 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g miodu
-
10 g octu balsamicznego
-
1 płaska łyżeczka soli
-
150 g piwa, typu jasny lager (patrz wariant)
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
2 liście laurowe, suszone
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
5 białych kiełbas, surowych
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
412 kcal /
1727 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
19 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Sód
1067 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC V
12 Przepisów
Polska
Polska