
Urządzenia i Akcesoria
Pikantna zupa gyros z wieprzowiną
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
polędwicy wieprzowej pokrojonej w 0,5-1 cm plastry400 g
-
przyprawy kebab-gyros2 łyżki
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, przekrojonej na pół10 - 15 g
-
papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki450 g
-
oleju10 g
-
krojonych pomidorów, z puszki800 g
-
słodkiego sosu chili100 g
-
octu balsamicznego (opcjonalnie)5 - 10 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu cayenne, mielonego¼ łyżeczki
-
pieczarek pokrojonych w ćwiartki250 g
-
ogórków konserwowych pokrojonych w 5 mm plastry100 g
-
rozmarynu, suszonego1 łyżeczka
-
bagietka do podania
-
śmietana, 12% tłuszczu do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
246 kcal /
1028 kJ
Białko
23 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
16 g
Błonnik
4.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CODZIENNE OBIADY II
10 Przepisów
Polska
Polska