Zupa grochowa z kiełbaskami

Zupa grochowa z kiełbaskami

4.6 228 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 120 g kostek boczku
  • 10 g oleju rzepakowego
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 100 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 150 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 150 g pora białej i jasnozielonej części, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 180 - 200 g grochu suchego, połówek
  • 900 g wody
  • ¼ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 1 łyżka majeranku, suszonego
  • 4 małe kiełbaski, parzone pokrojone na 4 cm kawałki
    4 kiełbasy wieprzowe, wędzone, np. frankfurterki, pokrojone na 4 cm kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 918.8 mg
Białko 22 g
Kalorie 1920.2 kJ / 459 kcal
Tłuszcz 19.1 g
Błonnik 16 g
Tłuszcz nasycony 6.1 g
Węglowodany 51.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...