Urządzenia i Akcesoria
Zupa grochowa z kiełbaskami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
120 g kostek boczku
-
10 g oleju rzepakowego
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
150 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
150 g pora białej i jasnozielonej części, pokrojonego w 2 mm plastry
-
180 - 200 g grochu suchego, połówek
-
900 g wody
-
¼ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
1 łyżka majeranku, suszonego
-
4 kiełbasy wieprzowe, wędzone, np. frankfurterki, pokrojone na 4 cm kawałki4 małe kiełbaski, parzone pokrojone na 4 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
918.8 mg
Białko
22 g
Kalorie
1920.2 kJ /
459 kcal
Tłuszcz
19.1 g
Błonnik
16 g
Tłuszcz nasycony
6.1 g
Węglowodany
51.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ SEZONOWO - ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa bolońska
25 min
Jajka z ziemniakami w sosie musztardowym
1 godz. 5 min
Londyńska zupa grochowa
50 min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Toskańska zupa fasolowa
50 min
Kapuśniak kaszubski
45 min
Zupa gołąbkowa
55 min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Kapuśniak z białej kapusty z boczkiem
55 min
Wiosenna zupa kalafiorowa
30 min
Zupa grochowa
1 godz.