Urządzenia i Akcesoria
Kapuśniak z białej kapusty z boczkiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
20 g oleju20 g masła klarowanego
-
100 g kostek boczku
-
2 łyżki papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
-
1 łyżeczka kminku
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
400 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na 4 cm kawałki
-
700 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 łyżeczka octu
-
50 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu plus 6 łyżek do dekoracji
-
10 g skrobi kukurydzianej10 g skrobi ziemniaczanej
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście posiekane, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
544.5 mg
Białko
4.6 g
Kalorie
706.8 kJ /
168.9 kcal
Tłuszcz
12.6 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
11.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Soljanka (solanka) z kapustą i kiełbasą
1 Std. 30 Min
Zupa jarzynowa z pulpetami (z osłoną noża miksującego)
30 Min
Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków
40 Min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 Min
Zupa z ogórków konserwowych (Rassolnik)
1 Std. 20 Min
Szwajcarski krupnik
40 Min
Zupa pomidorowa jak u babci
45 Min
Węgierska zupa grzybowa
45 Min
Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami
35 Min
Zupa grochowa z kiełbaskami
1 Std. 45 Min
Kremowa zupa ziemniaczana
45 Min
Wiosenna zupa kalafiorowa
30 Min