Jajka z farszem pieczarkowym

Jajka z farszem pieczarkowym

4.8 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
8 sztuk

Składniki

  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 400 g wody
  • 4 jajka
  • 30 g cebuli przekrojonej na pół
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 130 g pieczarek umytych, obranych, przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
  • 10 g masła
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta tymianku, suszonego

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 59.7 kcal / 249.6 kJ
Białko 3.6 g
Tłuszcz 4.6 g
Węglowodany 1.1 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 110.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...