Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 - 500 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas, opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 1,5-2 cm kawałki
- sok z ½ cytryny, do skropienia śledzi
- 600 g wody
- 600 - 650 g czerwonych buraków, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 6 jajek
- 150 g majonezu
- 150 g jogurtu naturalnego
- pieprz czarny, świeżo mielony (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1956.7 kJ / 467.3 kcal
- Białko
- 24.3 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 36.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 3685 mg
Alternatywne przepisy
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1h
Jajka faszerowane łososiem
45min
Korzenny śledź z jabłkiem
2h 30min
Śledzie w sosie musztardowym
10h 15min
Łosoś w galarecie
3h 50min
Śledzie po kaszubsku
13h 45min
Sałatka śledziowa rosolli
1 Std. 15 Min
Warstwowa sałatka śledziowa z groszkiem i papryką
3 Std. 30 Min
Wielkanocny pasztet jajeczny
1h 5min
Karp na słodko w galarecie
7 godz. 35 min
Śledzie w sosie makowym
1 Std. 30 Min
Warstwowa sałatka śledziowa
2h 45min