Urządzenia i Akcesoria
Śledzie w kożuchu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
450 - 500 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 1,5-2 cm kawałki
-
sok z ½ cytryny do skropienia śledzi
-
600 g wody
-
600 - 650 g czerwonych buraków pokrojonych na 3 cm kawałki
-
6 jajek
-
150 g majonezu
-
150 g jogurtu naturalnego
-
pieprz czarny, świeżo mielony (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
3685 mg
Białko
24.3 g
Kalorie
1956.7 kJ /
467.3 kcal
Tłuszcz
36.7 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Węglowodany
12.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Łosoś w galarecie
3 h 50 min
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 h 50 min
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1 h
Jajka faszerowane buraczkami
30 min
Pulpety z karpia w galarecie
4 h 10 min
Śledzie w sosie makowym
1 h 30 min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40 min
Jajka faszerowane łososiem
45 min
Jajka z farszem pieczarkowym
55 min
Jajka faszerowane awokado
40 min
Warstwowa sałatka śledziowa
2 h 45 min
Sałatka z wędzonym kurczakiem i jajkiem
40 min