Urządzenia i Akcesoria
Śledzie w kożuchu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
450 - 500 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 1,5-2 cm kawałki
-
sok z ½ cytryny do skropienia śledzi
-
600 g wody
-
600 - 650 g czerwonych buraków pokrojonych na 3 cm kawałki
-
6 jajek
-
150 g majonezu
-
150 g jogurtu naturalnego
-
pieprz czarny, świeżo mielony (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
3685 mg
Białko
24.3 g
Kalorie
1956.7 kJ /
467.3 kcal
Tłuszcz
36.7 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Węglowodany
12.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1h
Jajka faszerowane buraczkami
30min
Pulpety z karpia w galarecie
4h 10min
Śledzie w sosie makowym
1h 30min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25h 15min
Warstwowa sałatka śledziowa z groszkiem i papryką
3h 30min
Tatar ze śledzia
10min
Sałatka śledziowa rosolli
1h 15min
Jajka faszerowane łososiem
45min
Jajka faszerowane awokado
40min
Warstwowa sałatka śledziowa
2h 45min
Łosoś w galarecie
3h 50min