Śledzie w kożuchu
TM6 TM5

Śledzie w kożuchu

4.0 (365 ocen)

Składniki

  • 450 - 500 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas, opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 1,5-2 cm kawałki
  • sok z ½ cytryny, do skropienia śledzi
  • 600 g wody
  • 600 - 650 g czerwonych buraków, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 6 jajek
  • 150 g majonezu
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • pieprz czarny, świeżo mielony (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1956.7 kJ / 467.3 kcal
Białko
24.3 g
Węglowodany
12.8 g
Tłuszcz
36.7 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Błonnik
2.3 g
Sód
3685 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy