Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego
- koperek, świeży, tylko liście, do dekoracji
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 400 g wody
- 8 jajek
- 50 g sera z niebieską pleśnią, np. Rokpol, Lazur, pokrojonego na kawałki
- 20 g majonezu
- ¼ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 230.4 kJ / 55.1 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 0.4 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 115.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biała kiełbasa z konfiturą cebulową
1h 10 min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40 min
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5h 35 min
Jajka faszerowane buraczkami
30 min
Faszerowane jajka z mieloną papryką
35 Min
Wielkanocny sos majonezowy
45 Min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 Min
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1h 50min
Śledzie w kożuchu
1j
Jajka z farszem pieczarkowym
55 Min
Jajka faszerowane łososiem
45 Min
Jajka faszerowane awokado
40 min