
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 20 g masła
- ¾ łyżeczki soli
- 100 g brązowego cukru
- 50 - 70 g octu balsamicznego
- ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- 500 g wody
- 6 białych kiełbas, surowych (ok. 600 g, patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 416.6 kcal / 1743 kJ
- Białko
- 16.4 g
- Tłuszcz
- 27.6 g
- Węglowodany
- 26.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Sód
- 1147 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Kompot z suszu
2 godz. 10 min
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1 godz.
Pieczeń rzymska
1 godz. 25 min
Sałatka jarzynowa na Varomie
50 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.
Śledzie w sosie makowym
1 godz. 30 min
Klops z papryką i jajkiem
1 godz. 40 min
Tarta z nadzieniem żurkowo-jajecznym
1 godz. 45 min
Pieczony schab z orzechami i pudrem z grzybów
1 godz. 40 min
Frittata z grzybami
45 min
Czeska pasta piwna
1 godz. 10 min