Urządzenia i Akcesoria
Portugalskie zielone jajka
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
24 sztuki
Składniki
-
600 g wody
-
14 jajek
-
70 g mleka
-
50 g białego chleba
-
50 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 5 pęczków)
-
1 - 2 łyżki octu
-
½ - 1 łyżka musztardy
-
1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
mąka pszenna do panierowania
-
bułka tarta do panierowania
-
olej do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
5.1 g
Kalorie
690 kJ /
164 kcal
Tłuszcz
13.5 g
Węglowodany
6.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RODZINNA WIELKANOC
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Terrina z łososia i ricotty
4 Std. 35 Min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40 Min
Sałatka z szynką, serem i awokado
15 Min
Jajka faszerowane ziołami
45 Min
Sałatka makaronowa z salami
35 Min
Jajka z farszem pieczarkowym
55 Min
Kolorowe kulki z kurczaka
1 Std. 15 Min
Parmezanowe koszyczki
40 Min
Warstwowa sałatka śledziowa
2 Std. 45 Min
Jajka faszerowane brokułami i kiełkami
55 Min
Kolorowy wieniec wielkanocny
2 Std. 30 Min
Sałatka z kurczakiem
55 Min