
Urządzenia i Akcesoria
Portugalskie zielone jajka
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
24 sztuki
Składniki
-
wody600 g
-
jajek14
-
mleka70 g
-
białego chleba50 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 5 pęczków)50 g
-
octu1 - 2 łyżki
-
musztardy½ - 1 łyżka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
mąka pszenna do panierowania
-
bułka tarta do panierowania
-
olej do smażenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
164 kcal /
690 kJ
Białko
5.1 g
Tłuszcz
13.5 g
Węglowodany
6.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RODZINNA WIELKANOC
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5 Std. 35 Min
Zielony sos wielkanocny
1 Std. 20 Min
Wielkanocny sos majonezowy
45 Min
Roladki z szynki w galarecie z krojonymi warzywami (TM5)
3 Std. 50 Min
Polano bożonarodzeniowe
45 Min
Pulpety z karpia w galarecie
4 Std. 10 Min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 Min
Kolorowe kulki z kurczaka
1 Std. 15 Min
Karp w szarym sosie
1 Std. 10 Min
Warstwowa sałatka śledziowa
2 Std. 45 Min
Karp na słodko w galarecie
7 Std. 35 Min
Kolorowy wieniec wielkanocny
2 Std. 30 Min