Urządzenia i Akcesoria
Portugalskie zielone jajka
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
24 sztuki
Składniki
-
600 g wody
-
14 jajek
-
70 g mleka
-
50 g białego chleba
-
50 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 5 pęczków)
-
1 - 2 łyżki octu
-
½ - 1 łyżka musztardy
-
1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
mąka pszenna do panierowania
-
bułka tarta do panierowania
-
olej do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
5.1 g
Kalorie
690 kJ /
164 kcal
Tłuszcz
13.5 g
Węglowodany
6.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RODZINNA WIELKANOC
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5 godz. 35 min
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
2 godz. 30 min
Przekąska z oscypkiem
2 godz. 20 min
Babeczki z nadzieniem z parmezanu i suszonych pomidorów z Varomy
1 godz.
Jajka faszerowane awokado
40 min
Rolada rybna ze śliwką zawinięta w boczek
1 godz. 20 min
Kolorowy wieniec wielkanocny
2 godz. 30 min
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1 godz. 40 min
Camembert z serkiem kremowym i marynowaną papryką
50 min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 min
Polano bożonarodzeniowe
45 min
Koktajl z krewetek
45 min