
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g wody
- 14 jajek
- 70 g mleka
- 50 g białego chleba
- 50 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 5 pęczków)
- 1 - 2 łyżki octu
- ½ - 1 łyżka musztardy
- 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- mąka pszenna do panierowania
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 164 kcal / 690 kJ
- Białko
- 5.1 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Węglowodany
- 6.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jajka na chmurce (Cloud eggs)
25 min
Szynka w cieście chlebowym
101 godz.
Wielkanocny pasztet jajeczny
1 godz. 5 min
Jajka po szkocku w chlebowej panierce z sosem miodowo-musztardowym
1 godz.
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5 godz. 35 min
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
2 godz. 30 min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 min
Jajka faszerowane ziołami
45 min
Jajka z farszem pieczarkowym
55 min
Jajka faszerowane awokado
40 min
Jajka faszerowane brokułami i kiełkami
55 min
Pieczarki nadziewane
1 godz.