Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g wody, o temp. pokojowej
- 6 jajek, rozm. M
- 70 g majonezu
- 2 łyżeczki musztardy, pikantnej
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- ½ - ¾ łyżeczki soli
- ¼ - ½ łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- papryka ostra, mielona, do oprószenia jajek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 658 kJ / 157.2 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 1.3 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 388.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
2h 30min
Portugalskie zielone jajka
50min
Scones z camembertem
45 Min
Jajka faszerowane buraczkami
30min
Sałatka z serem
5 Min
Kolorowa sałatka warstwowa
1h
Jajka z farszem pieczarkowym
55 Min
Jajka faszerowane ziołami
45 Min
Śledzie w kożuchu
1h
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 Min
Jajka faszerowane awokado
40 min
Sałatka gyros
1h 15min