
Urządzenia i Akcesoria
Warstwowa sałatka śledziowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
8 porcji
Składniki
-
300 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
-
200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
400 g majonezu
-
150 g jogurtu naturalnego
-
40 g musztardy
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g wody
-
3 jajka
-
250 - 300 g czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki
-
4 - 6 filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas odsączonych z zalewy, uprzednio namoczonych w wodzie, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
250 - 300 g ziemniaków ugotowanych, pokrojonych na kawałki
-
200 - 250 g marchewki ugotowanej, pokrojonej na kawałki
-
80 - 100 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
740.1 kcal /
3096.4 kJ
Białko
29.8 g
Tłuszcz
61.9 g
Węglowodany
15.1 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
15.8 g
Sód
832.5 mg