Urządzenia i Akcesoria
Pieczony rostbef z purée z suszonymi pomidorami i sosem z czerwonego wina
Składniki
Marynowanie mięsa
-
1 łyżka owoców jałowca
-
1 łyżka nasion kolendry
-
1 łyżka ziaren pieprzu czarnego
-
1 łyżka ziaren ziela angielskiego
-
½ łyżki soli morskiej, gruboziarnistej
-
1 łyżka oleju
-
1000 - 1200 g rostbefu w całości
Pieczenie mięsa i purée z suszonymi pomidorami
-
olej do natłuszczenia
-
100 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
1000 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 2 cm kostkę
-
300 g mleka
-
1 ząbek czosnku
-
1 łyżeczka soli
-
30 g masła
Sos z czerwonego wina
-
100 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
20 g masła
-
200 g czerwonego wina, wytrawnego
-
70 g wody plus dodatkowe 3-4 łyżki
-
1 - 2 łyżki żurawiny, do mięs1 - 2 łyżki dżemu z czerwonej porzeczki
-
½ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
1 łyżka skrobi kukurydzianej1 łyżka skrobi ziemniaczanej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cytrusowy łosoś z rodzynkowym ryżem i sałatką z jarmużu
45 min
Pieczona ryba masala
1 godz. 15 min
Indyk w glazurze pomarańczowej
29 godz. 45 min
Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 25 min
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 20 min
Szafranowe risotto z pianką cukiniową i pudrem z boczku
5 godz. 15 min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Perliczki pieczone z jałowcem
2 godz.
Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków
5 godz. 10 min
Wolno gotowana zupa gulaszowa z cielęciny (z osłoną noża miksującego)
6 godz. 30 min
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min