
Urządzenia i Akcesoria
Pieczony rostbef z purée z suszonymi pomidorami i sosem z czerwonego wina
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 14 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Marynowanie mięsa
-
1 łyżka owoców jałowca
-
1 łyżka nasion kolendry
-
1 łyżka ziaren pieprzu czarnego
-
1 łyżka ziaren ziela angielskiego
-
½ łyżki soli morskiej, gruboziarnistej
-
1 łyżka oleju
-
1000 - 1200 g rostbefu w całości
Pieczenie mięsa i purée z suszonymi pomidorami
-
olej do natłuszczenia
-
100 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
1000 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 2 cm kostkę
-
300 g mleka
-
1 ząbek czosnku
-
1 łyżeczka soli
-
30 g masła
Sos z czerwonego wina
-
100 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
20 g masła
-
200 g czerwonego wina, wytrawnego
-
70 g wody plus dodatkowe 3-4 łyżki
-
1 - 2 łyżki dżemu z czerwonej porzeczki
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
1 łyżka skrobi ziemniaczanej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
714 kcal /
2987.5 kJ
Białko
46.3 g
Tłuszcz
34.2 g
Węglowodany
51 g
Błonnik
7.2 g
Tłuszcz nasycony
14.6 g
Sód
1079.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pieczone polędwiczki wieprzowe z ziemniakami i sosem
40 min
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM5)
15 min
Pikantny kurczak z ziemniakami i ziołowym dipem
4 godz. 30 min
Kurczak po peruwiańsku z zielonym sosem i sałatką z awokado
10 godz. 30 min
Indyk w glazurze pomarańczowej
29 godz. 45 min
Pieczona kaczka z purée ziemniaczano-kalafiorowym i śliwkami
3 godz.
Policzki wołowe z purée z selera i warzywami w kremowym sosie
7 godz. 30 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem cebulowo-winnym i pieczonymi batatami (TM6)
1 godz. 40 min
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2 godz. 45 min
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1 godz. 10 min
Wieprzowina chimichurri z ryżem z warzywami
13 godz. 20 min
Steki panierowane w pieprzu
20 min