Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ziemniaczana z ziołowym sosem winegret (TM6, TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Sałatka ziemniaczana
-
800 g ziemniaków pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
500 g wody
-
2 - 3 łyżki oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soli
Ziołowy sos winegret
-
80 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
80 g oliwy z oliwek
-
1 - 2 łyżeczki musztardy
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
10 liści bazylii, świeżych
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego1 łyżka liści tymianku, świeżych
-
20 - 30 g białego octu winnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
623.8 mg
Białko
5 g
Kalorie
1754.5 kJ /
419.3 kcal
Tłuszcz
27.6 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
39.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM6)
20 min
Talerz krojonych owoców z cytrynowo-miodowym dressingiem (TM6, TM7)
15 min
Rösti (TM6, TM7)
40 min
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM6, TM7)
15 min
Gratin z ziemniaków (TM6, TM7)
50 min
Surówka z tartej marchewki i cebuli (TM6, TM7)
10 min
Sałatka ziemniaczana z ziołowym sosem winegret (TM5)
45 min
Śródziemnomorska sałatka ziemniaczana (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 min
Pieczone marchewki z miętą i tymiankiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
30 min
Delikatne rumienienie marchewki
15 min
Sałatka ziemniaczana z rumienioną cebulą, orzechami i serem pleśniowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz.
Twarożek ziołowy
10 min