Urządzenia i Akcesoria
Pomidorowe kulki ryżowe
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
20 sztuk
Składniki
-
1 jajko
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu, mielonego
-
3 gałązki bazylii, świeżej tylko liście
-
50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
70 g koncentratu pomidorowego
-
30 g bułki tartej plus dodatkowa ilość do panierowania
-
450 - 500 g ryżu, ugotowanego ostudzonego, dowolnego rodzaju (patrz wskazówka), podzielonego na kawałki
-
olej do natłuszczenia dłoni i smażenia
-
20 kostek sera żółtego dowolnego (2 x 2 cm, ok. 100 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
65.2 mg
Białko
2.8 g
Kalorie
428.4 kJ /
102.4 kcal
Tłuszcz
5.7 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
10.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą
1 Std.
Knedle szpinakowe z pomidorowym ragout
1 Std.
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM6, TM7)
1 Std. 20 Min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6, TM7)
1 Std.
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM5)
1 Std. 15 Min
Kotlety z czerstwego chleba z papryką
30 Min
Klopsiki z ciecierzycy i szynki
1 Std. 5 Min
Zapiekanka ziemniaczana
40 Min
Ślimaczki bazyliowe z serem edamskim i porem
2 Std. 30 Min
Ziołowy ryż z pieczarkami
1 Std.
Kotleciki z czerstwego chleba z serem i ziołami
35 Min
Wytrawne racuchy z warzywami i serem kremowym
40 Min