Pomidorowe kulki ryżowe
TM6 TM5

Pomidorowe kulki ryżowe

4.2 (25 ocen)

Składniki

  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 3 gałązki bazylii, świeżej, tylko liście
  • 50 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych
  • 70 g koncentratu pomidorowego
  • 30 g bułki tartej, plus dodatkowa ilość do panierowania
  • 450 - 500 g ryżu, ugotowanego, ostudzonego, dowolnego rodzaju (patrz wskazówka), podzielonego na kawałki
  • olej, do natłuszczenia dłoni i smażenia
  • 20 kostek sera żółtego, dowolnego (2 x 2 cm, ok. 100 g)

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
428.4 kJ / 102.4 kcal
Białko
2.8 g
Węglowodany
10.4 g
Tłuszcz
5.7 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Błonnik
0.5 g
Sód
65.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy