
Urządzenia i Akcesoria
Pomidorowe kulki ryżowe
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
20 sztuk
Składniki
-
jajko1
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu, mielonego½ łyżeczki
-
bazylii, świeżej tylko liście3 gałązki
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych50 g
-
koncentratu pomidorowego70 g
-
bułki tartej plus dodatkowa ilość do panierowania30 g
-
ryżu, ugotowanego ostudzonego, dowolnego rodzaju (patrz wskazówka), podzielonego na kawałki450 - 500 g
-
olej do natłuszczenia dłoni i smażenia
-
sera żółtego dowolnego (2 x 2 cm, ok. 100 g)20 kostek
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
102.4 kcal /
428.4 kJ
Białko
2.8 g
Tłuszcz
5.7 g
Węglowodany
10.4 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
65.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM6)
35 min
Zapiekanka ziemniaczana
40 min
Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym
2 godz. 30 min
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM6)
1 godz. 20 min
Ziemniaczana tortilla na parze (TM6)
45 min
Imprezowe kąski preclowe
1 godz. 20 min
Focaccia ziemniaczana z szynką i serem
2 godz. 50 min
Pieczone oponki à la pizza
1 godz. 30 min
Knedle z wczorajszych ziemniaków i czerstwych bułek
40 min
Kotlety z czerstwego chleba z papryką
30 min
Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą
1 godz.
Czeskie placki ziemniaczane (Bramboráky)
45 min