Pomidorowe kulki ryżowe

Pomidorowe kulki ryżowe

4.2 26 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
20 sztuk

Składniki

  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 3 gałązki bazylii, świeżej tylko liście
  • 50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
  • 70 g koncentratu pomidorowego
  • 30 g bułki tartej plus dodatkowa ilość do panierowania
  • 450 - 500 g ryżu, ugotowanego ostudzonego, dowolnego rodzaju (patrz wskazówka), podzielonego na kawałki
  • olej do natłuszczenia dłoni i smażenia
  • 20 kostek sera żółtego dowolnego (2 x 2 cm, ok. 100 g)

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 102.4 kcal / 428.4 kJ
Białko 2.8 g
Tłuszcz 5.7 g
Węglowodany 10.4 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 65.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...