
Urządzenia i Akcesoria
Ryba z fasolką szparagową, salsą verde i szafranowym pilawem; Mus cytrynowo-bazyliowy
Składniki
Salsa verde
-
liści mięty, świeżych10 g
-
liści bazylii, świeżych10 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
kaparów, konserwowych odsączonych2 łyżeczki
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
musztardy Dijon½ łyżeczki
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
Ryba i ryż na parze
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej300 g
-
wody1200 g
-
soli1 łyżeczka
-
ryżu200 g
-
nitek szafranu3 szczypty
-
filety z ryby o białym mięsie np. dorsza, halibuta, bez skóry i ości (ok. 150 g każdy)4
Mus cytrynowo-bazyliowy
-
herbatników połamanych na kawałki (patrz wskazówka)50 g
-
cukru60 g
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki5 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu schłodzonej200 g
-
jogurtu greckiego schłodzonego150 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
liści bazylii, świeżych drobno posiekanych8
-
cytryny ekologicznej, do dekoracji4 plastry
Fasolka szparagowa i szafranowy pilaw
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół100 g
-
masła20 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
nasion kardamonu wyłuskanych6
-
nasion kminu rzymskiego1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
curry, mielonego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Orientalny gulasz z kurczaka; Kasza bulgur z zielonymi warzywami
35 min
Filet z białej ryby (sous-vide) z pieczonymi warzywami (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Zupa z cukinią; Ryba na parze z ziemniakami i cytrynowym sosem
50 min
Sałatka warzywna z kurczakiem i miętowym winegretem
1 godz.
Wołowina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z frytkami z batatów i sosem majonezowym
1 godz. 30 min
Pulpety z kalafiorowym ryżem, papryką i sosem curry
40 min
Łosoś z warzywami; Sos holenderski
40 min
Zupa krem z pieczarek; Faszerowane papryki z ryżem i sos pomidorowy
1 godz. 5 min
Łosoś z ryżem, brokułami i sosem koperkowym; Budyń czekoladowy
40 min
Sałatka z gotowanych ziemniaków z miętowo-cytrynowym sosem
15 min
Warzywa gotowane na parze z parmezanowym zabajone
50 min
Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw
45 min