Kanapki z burakiem i marynowanym śledziem (Smørrebrød)
TM6 TM5

Kanapki z burakiem i marynowanym śledziem (Smørrebrød)

4.6 (100 ocen)

Składniki

  • 700 g wody
  • 400 g czerwonych buraków, pokrojonych na 1-2 cm kawałki
  • 4 jajka
  • 120 g ogórków konserwowych, pokrojonych w plastry
  • 50 g czerwonej cebuli, pokrojonej w piórka
  • ½ pęczka koperku, świeżego, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 100 - 140 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
    lub 100 - 140 g kwaśnej śmietany, 10% tłuszczu
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  • ¾ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 8 kromek chleba żytniego, pełnoziarnistego
  • 4 - 6 filetów ze śledzia, marynowanego (ok. 280 g), odsączonych, pokrojonych na ok. 3 cm kawałki
  • 3 - 4 łyżki kaparów, konserwowych (ok. 60 g), odsączonych

Wartości odżywcze
na 1 kromkę
Kalorie
897.5 kJ / 214.4 kcal
Białko
9.8 g
Węglowodany
26 g
Tłuszcz
8.5 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Błonnik
3.1 g
Sód
1413.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy