Urządzenia i Akcesoria
Kanapki z burakiem i marynowanym śledziem (Smørrebrød)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
8 kromek
Składniki
-
700 g wody
-
400 g czerwonych buraków pokrojonych na 1-2 cm kawałki
-
4 jajka
-
120 g ogórków konserwowych pokrojonych w plastry
-
50 g czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
-
½ pęczka koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
100 - 140 g kwaśnej śmietany, 10% tłuszczu100 - 140 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
-
2 łyżeczki musztardy francuskiej
-
¾ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
8 kromek chleba żytniego, pełnoziarnistego
-
4 - 6 filetów ze śledzia, marynowanego (ok. 280 g), odsączonych, pokrojonych na ok. 3 cm kawałki
-
3 - 4 łyżki kaparów, konserwowych (ok. 60 g), odsączonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
1413.9 mg
Białko
9.8 g
Kalorie
897.5 kJ /
214.4 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RÓŻOWE PRZEPISY II
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Korzenny śledź z jabłkiem
2 Std. 30 Min
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM6, TM7)
20 Min
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM5)
20 Min
Grillowane warzywa z serem feta
35 Min
Sałatka z burakami i gruszką
25 Min
Przyprawa za'atar
5 Min
Chrzan na zielono (ze szpinakiem)
10 Min
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
1 Std.
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 Std. 15 Min
Śledzie po japońsku
45 Min
Jabłkowe millefeuille z roszponką i orzechami
15 Min
Sałatka z kaszą gryczaną i chrupiącą kaszanką
1 Std.