Urządzenia i Akcesoria
Kalafiorowe sakiewki i surówka z czerwonej kapusty
Składniki
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
300 g kalafiora pokrojonego na 4-5 cm kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
100 g liści szpinaku, świeżych
-
1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
2 jajka
-
½ - 1 łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 opakowania ciasta francuskiego, (550-600 g, patrz wskazówka)2 opakowania spodu do pizzy, gotowego (550-600 g, patrz wskazówka)
-
6 gałązek koperku, świeżego tylko liście
-
200 g czerwonej kapusty pokrojonej na kawałki
-
100 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
100 g ogórka pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
1 - 2 łyżki octu jabłkowego
-
5 - 10 g cukru
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM6)
1 godz. 50 min
Tatar z marchewki; Naleśniki ze szpinakiem w sosie pomidorowym
1 godz. 30 min
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM6, TM7)
1 godz.
Brazylijska surówka z burakami i marchewką (TM6, TM7)
20 min
Buraczane klopsiki z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty
1 godz. 30 min
Zapiekanka kalafiorowo-brokułowa z jajkami i sosem jogurtowym
35 min
Sałatka ryżowa z warzywami na parze, orientalnym dressingiem i jogurtowym dipem; Ciasteczka
50 min
Pastizzi z groszkiem
1 godz. 30 min
Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym
2 godz. 30 min
Kopytka serowo-ziemniaczane ze szpinakiem
40 min
Naleśniki z warzywami zapiekane pod sosem beszamelowym
1 godz. 45 min
Naleśniki z warzywami i serem
1 godz. 15 min