Kalafiorowe sakiewki i surówka z czerwonej kapusty
TM6 TM5

Kalafiorowe sakiewki i surówka z czerwonej kapusty

4.4 (96 ocen)

Składniki

  • 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 300 g kalafiora, pokrojonego na 4-5 cm kawałki
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 100 g liści szpinaku, świeżych
  • 2 jajka
  • 1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • 2 opakowania spodu do pizzy, gotowego (550-600 g, patrz wskazówka)
    lub 2 opakowania ciasta francuskiego (550-600 g)
  • 6 gałązek koperku, świeżego, tylko liście
  • 200 g czerwonej kapusty, pokrojonej na kawałki
  • 100 g jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
  • 100 g ogórka, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
  • 1 - 2 łyżki octu jabłkowego
  • 5 - 10 g cukru

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1205.3 kJ / 287.9 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
39.3 g
Tłuszcz
10.3 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Błonnik
3.4 g
Sód
430.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy