Urządzenia i Akcesoria
Dżem truskawkowy z czarnym bzem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
750 g
Składniki
-
500 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych500 g truskawek, świeżych
-
230 g cukru żelującego 2:1
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g syropu z kwiatów czarnego bzu
-
1 szczypta soli
-
3 kwiaty czarnego bzu (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 30 g
Sód
8 mg
Białko
0.1 g
Kalorie
188.3 kJ /
45 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
11.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 3:1)
1 godz.
Dżem morelowy z imbirem (z mieszanką żelującą 3:1)
1 godz.
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min
Dżem truskawkowy
1 godz. 5 min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 min
Dżem malinowy
40 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 godz. 25 min
Dżem borówkowy
45 min