Urządzenia i Akcesoria
Czeskie knedliki z jagodami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
16 sztuk
Składniki
-
jagód, świeżych700 g
-
cukru90 g
-
mleka w temp. pokojowej200 g
-
drożdży świeżych pokruszonych30 - 40 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia540 g
-
jajka2
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia60 g
-
soli1 szczypta
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
jogurtu naturalnego50 g
-
wody500 g
-
kwaśna śmietana, 18% tłuszczu do podania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
230.9 kcal /
966.1 kJ
Białko
6.3 g
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
40.9 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Sód
24 mg