Likier z czarnych porzeczek

Likier z czarnych porzeczek

4.5 15 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
8 butelek

Składniki

  • 450 - 500 g czarnych porzeczek, świeżych bez szypułek
    450 - 500 g czarnych porzeczek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 350 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
    20 g cukru wanilinowego
  • 250 g czerwonego wina
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 600 g wódki

Wartości odżywcze na 1 butelkę

Kalorie 399.4 kcal / 1670.9 kJ
Białko 0.9 g
Tłuszcz 0.1 g
Węglowodany 48.8 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Sód 14.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...