
Urządzenia i Akcesoria
Likier z czarnych porzeczek
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
8 butelek
Składniki
-
450 - 500 g czarnych porzeczek, świeżych bez szypułek
-
350 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
250 g czerwonego wina
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
600 g wódki
Wartości odżywcze na 1 butelkę
Kalorie
399.4 kcal /
1670.9 kJ
Białko
0.9 g
Tłuszcz
0.1 g
Węglowodany
48.8 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
14.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Deser jagodowy w słoiczkach
3 godz. 30 min
Soczewicówka
50 min
Sernik jagodowy
12 godz. 15 min
Sałatka z chrupiącym ryżem i łososiem (TM5)
2 godz. 5 min
Dorady i ziemniaki gotowane na parze
35 min
Lody waniliowe z oliwą, solą i czerwonym pieprzem
12 godz.
Mus z wątróbki z konfiturą wiśniową
45 min
Smoothie buraczane
5 min
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM6)
1 godz.
Likier pistacjowy
2 godz. 30 min
Dżem truskawkowy z czarnym bzem
35 min
Lemoniada z owoców jagodowych
5 min