Urządzenia i Akcesoria
Bomby czekoladowe
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
6 sztuk
Składniki
Wypełnienie (patrz wskazówka)
-
20 - 40 g cukru
-
15 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
30 g mleka w proszku
Czekoladowe bomby
-
180 g czekolady deserowej, lub mlecznej, pokrojonej na kawałki180 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
80 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
Wykończenie
-
60 mini pianek marshmallow
-
6 łyżeczek posypki cukrowej, kolorowej
-
mleko gorące, do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
45.9 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
1413.9 kJ /
337.9 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Węglowodany
36.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Arbuz w czekoladzie na patyku
1 godz.
Lizaki z suszonymi truskawkami
40 min
Bezalkoholowy drink Rudolf
30 min
Bezalkoholowy drink cytrynowo-tymiankowy
45 min
Cake pops „Ciasteczkowe potwory”
3 godz.
Kostki z lasek cukrowych
24 godz.
Ciasteczka Pink Kiss
1 godz. 20 min
Fondue karmelowe z jabłkami i słonymi preclami
10 min
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM6, TM7)
1 godz.
Galaretki z owocami
1 godz. 35 min
Amerykańskie kruche ciasteczka (w stylu crumble cookies)
40 min
Dubajska czekolada
1 godz. 20 min