
Urządzenia i Akcesoria
Bomby czekoladowe
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
6 sztuk
Składniki
Wypełnienie (patrz wskazówka)
-
20 - 40 g cukru
-
15 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
30 g mleka w proszku
Czekoladowe bomby
-
180 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
80 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
Wykończenie
-
60 mini pianek marshmallow
-
6 łyżeczek posypki cukrowej, kolorowej
-
mleko gorące, do podania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
337.9 kcal /
1413.9 kJ
Białko
5.2 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
36.4 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Sód
45.9 mg