Urządzenia i Akcesoria
Rogaliki orzechowe
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
32 sztuki
Składniki
-
100 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką100 g orzechów laskowych, blanszowanych
-
100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
80 g cukru
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
300 g mąki pszennej
-
250 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 szczyptę soli
-
250 g twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
-
1 słoik kremu orzechowo-czekoladowego (ok. 280 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
3 g
Kalorie
709 kJ /
169 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czekoladowo-orzechowe bomby proteinowe
50 min
Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM6, TM7)
35 min
Makaron z pesto z groszku
30 min
Makaron shirataki (konjac) w sosie z pesto z awokado
10 min
Nocna owsianka z siemieniem lnianym i jogurtem matcha
8 godz.
Sernik baklava
7 godz.
Wrapy z łososiem i jajkiem
45 min
Wieniec orkiszowy
4 godz.
Mini serniczki z kremem mango
4 godz.
Pulpety po myśliwsku
1 godz.
Ciastka owsiane
35 min
Czarno-białe ciasteczka
2 godz.