Urządzenia i Akcesoria
Rogaliki orzechowe
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
32 sztuki
Składniki
-
100 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką100 g orzechów laskowych, blanszowanych
-
100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
80 g cukru
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
300 g mąki pszennej
-
250 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 szczyptę soli
-
250 g twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
-
1 słoik kremu orzechowo-czekoladowego (ok. 280 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
3 g
Kalorie
709 kJ /
169 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Andaluzyjskie herbatniki (mantecados)
1 godz.
Świąteczne ciasto Stollen z twarogiem
2 godz. 30 min
Gotowanie pyz z mięsem
20 min
Mini pączki twarogowe
30 min
Owoce pod kruszonką z kremem angielskim
1 godz. 10 min
Kakaowe mini galette z gruszkami (TM6, TM7)
1 godz. 30 min
Chrupiące paluszki z kurczaka (goujons)
40 min
Orzechowe świderki
2 godz. 30 min
Muffinki marchewkowe z orzechową kruszonką
40 min
Ciasto orzechowo-kawowe z Varomy
1 godz.
Wegańskie kruche ciasteczka waniliowe
1 godz. 50 min
Spaghetti z pulpetami i sosem pomidorowym (TM7)
1 godz. 15 min