Urządzenia i Akcesoria
Rogaliki orzechowe
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
32 sztuki
Składniki
-
100 g orzechów laskowych, blanszowanych
-
100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
80 g cukru
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
300 g mąki pszennej
-
250 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 szczyptę soli
-
250 g twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
-
1 słoik kremu orzechowo-czekoladowego (ok. 280 g)
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
169 kcal /
709 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
17 g
Błonnik
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Koreańska surówka z ogórków (TM6)
5 min
Orzechowe świderki
2 godz. 30 min
Sernik baklava
7 godz.
Ciasto serowe z batatami
2 godz.
Potrójnie czekoladowe muffinki
50 min
Zupa krem z groszku i sezamowy łosoś
1 godz.
Ciasteczka orzechowo-kawowe
50 min
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6)
1 godz. 20 min
Pulpety w sosie pomidorowym z pieczarkami
1 godz. 10 min
Sernik z Varomy z duszonymi śliwkami
2 godz. 30 min
Pistacjanki
2 godz. 40 min
Chałka z waniliową kruszonką
1 godz. 5 min