Urządzenia i Akcesoria
Rogaliki orzechowe
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
32 sztuki
Składniki
-
100 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką100 g orzechów laskowych, blanszowanych
-
100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
80 g cukru
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
300 g mąki pszennej
-
250 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 szczyptę soli
-
250 g twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
-
1 słoik kremu orzechowo-czekoladowego (ok. 280 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
3 g
Kalorie
709 kJ /
169 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wiedeńskie czekoladki
50 min
Brzoskwiniowa melba (lodowy deser owocowy)
35 min
Taca przekąsek z bułeczkami preclowymi
1 godz. 50 min
Austriackie placuszki Funkaküachle
1 godz. 40 min
Paluszki serowe z pestkami dyni
1 godz. 30 min
Lody pistacjowe
9 godz. 30 min
Chlebek maślany z kremem chantillly i sosem malinowym
1 godz. 40 min
Ciastka z kremem orzechowym
1 godz. 20 min
Mini babki drożdżowe imbirowo-wiśniowe (mini panettones)
5 godz.
Wieniec orkiszowy
4 godz.
Świąteczne tartaletki
1 godz.
Orzechowe świderki
2 godz. 30 min