Urządzenia i Akcesoria
Rogaliki orzechowe
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
32 sztuki
Składniki
-
100 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką100 g orzechów laskowych, blanszowanych
-
100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
80 g cukru
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
300 g mąki pszennej
-
250 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 szczyptę soli
-
250 g twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
-
1 słoik kremu orzechowo-czekoladowego (ok. 280 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
3 g
Kalorie
709 kJ /
169 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czekoladowo-orzechowe bomby proteinowe
50 Min
Muffiny warzywno-jajeczne z wędzonym łososiem
45 Min
Drożdżówki z serem, morelami i kruszonką
2 Std. 15 Min
Borówkowy moktajl z rozmarynem
10 Min
Cytrynowe tiramisu z owocami jagodowymi
45 Min
Tartaletki reniferki z łososiem i serkiem z ricotty
1 Std.
Wegańskie ciasteczka migdałowe z kawałkami czekolady
35 Min
Paluszki serowe z pestkami dyni
1 Std. 30 Min
Mini babki drożdżowe imbirowo-wiśniowe (mini panettones)
5 Std.
Smoothie buraczane
5 Min
Ciasto orzechowo-kawowe z Varomy
1 Std.
Wieniec orkiszowy
4 Std.