Urządzenia i Akcesoria
Halloweenowe kapelusze czarownic
Przygotowanie 1 godz. 35 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
8 sztuk
Składniki
-
8 wafelków do lodów średniej wielkości
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
8 łyżeczek posypki cukrowej, kolorowej (ok. 30 g)
Kakaowe spody kapeluszy
-
130 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
40 g kakao, niesłodzonego, naturalnego
-
60 g cukru
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
130 g masła pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1 szczypta soli
Krem kakaowy
-
400 g mleka
-
50 g mąki pszennej
-
30 g kakao, niesłodzonego, naturalnego
-
55 - 80 g cukru
Składanie i dekorowanie kapeluszy
-
60 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
lukier królewski do dekoracji (patrz wskazówka)
-
barwniki spożywcze np. fioletowe i zielone
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
135 mg
Białko
9.4 g
Kalorie
2371.6 kJ /
566.8 kcal
Tłuszcz
31.6 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
18.8 g
Węglowodany
66.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER IV/2022
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wystrzałowe szaszłyki owocowe
30 Min
Dwukolorowe ciasteczka serca
2 Std. 25 Min
Trufle nietoperze z dynią
2 Std. 30 Min
Halloweenowy poncz
20 Min
Halloweenowe babeczki
1 Std. 40 Min
Czarna pizza z duchami
1 Std. 40 Min
Eliksir wiedźmy
10 Min
Domowe lizaki
40 Min
Bezowe duszki
3 Std.
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2 Std. 20 Min
Czekoladowa gąsienica
3 Std. 15 Min
Domek z piernika
5 Std. 30 Min