
Urządzenia i Akcesoria
Halloweenowe kapelusze czarownic
Przygotowanie 1 godz. 35 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
8 sztuk
Składniki
-
8 wafelków do lodów średniej wielkości
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
8 łyżeczek posypki cukrowej, kolorowej (ok. 30 g)
Kakaowe spody kapeluszy
-
130 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
40 g kakao, niesłodzonego, naturalnego
-
60 g cukru
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
130 g masła pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1 szczypta soli
Krem kakaowy
-
400 g mleka
-
50 g mąki pszennej
-
30 g kakao, niesłodzonego, naturalnego
-
55 - 80 g cukru
Składanie i dekorowanie kapeluszy
-
60 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
lukier królewski do dekoracji (patrz wskazówka)
-
barwniki spożywcze np. fioletowe i zielone
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
566.8 kcal /
2371.6 kJ
Białko
9.4 g
Tłuszcz
31.6 g
Węglowodany
66.6 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
18.8 g
Sód
135 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER IV/2022
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Babeczki nietoperze na Halloween
2 godz.
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1 godz. 45 min
Laski św. Mikołaja
3 godz. 20 min
Małe domki z piernika na kubek
5 godz. 30 min
Wielkanocne gniazdka czekoladowe
1 godz. 30 min
Świąteczne choinki brownie
2 godz. 50 min
Trufle nietoperze z dynią
2 godz. 30 min
Halloweenowe mleczne bułki
5 godz.
Halloweenowe babeczki
1 godz. 40 min
Czarna pizza z duchami
1 godz. 40 min
Domowe lizaki
40 min
Cake pops na Halloween
4 godz. 15 min