Urządzenia i Akcesoria
Torcik lodowy Gemma z jagodami i mascarpone
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 31 godz.
10 porcji
Składniki
Lody mascarpone
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
200 g mleka skondensowanego, słodzonego schłodzonego
-
400 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
Lody jagodowe
-
150 g borówek amerykańskich, mrożonych (patrz wariant)150 g jagód, mrożonych
-
20 g cukru pudru
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 g bez grubo pokruszonych (patrz wskazówka)
-
jadalny zamsz w sprayu (opcjonalnie) biały, do dekoracji
-
jagody, liofilizowane (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
194 mg
Białko
5.3 g
Kalorie
1672.4 kJ /
399.7 kcal
Tłuszcz
34 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
20.3 g
Węglowodany
20.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LODY I DESERY LODOWE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Łosoś z ryżem i zielonymi warzywami (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz. 40 min
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6, TM7)
1 godz. 20 min
Kolorowe wrapy z krojonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)
35 min
Lizaki z suszonymi truskawkami
40 min
Malinowe wyspy
9 godz.
Wegańskie mini bezy Pavlova z kokosową bitą śmietaną
2 godz. 35 min
Ciasto jubileuszowe
2 godz. 30 min
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM6, TM7)
1 godz.
Tort bezowy z kremem z kawą zbożową
12 godz. 5 min
Tureckie delicje (Lokum)
26 godz. 50 min
Podwójnie pistacjowe makaroniki
3 godz.
Małe domki z piernika na kubek
5 godz. 30 min