Urządzenia i Akcesoria
Torcik lodowy Gemma z jagodami i mascarpone
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 31 godz.
10 porcji
Składniki
Lody mascarpone
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
200 g mleka skondensowanego, słodzonego schłodzonego
-
400 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
Lody jagodowe
-
150 g borówek amerykańskich, mrożonych (patrz wariant)150 g jagód, mrożonych
-
20 g cukru pudru
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 g bez grubo pokruszonych (patrz wskazówka)
-
jadalny zamsz w sprayu (opcjonalnie) biały, do dekoracji
-
jagody, liofilizowane (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
194 mg
Białko
5.3 g
Kalorie
1672.4 kJ /
399.7 kcal
Tłuszcz
34 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
20.3 g
Węglowodany
20.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LODY I DESERY LODOWE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Brzoskwiniowa melba (lodowy deser owocowy)
35 min
Jajka po szkocku w falafelach z sosem jogurtowym
50 min
Ciasto na parze z borówkami z kremem cytrynowym
5 godz.
Tort geoda
6 godz.
Lemoniada jednorożcowa
3 godz. 15 min
Lody waniliowe z oliwą, solą i czerwonym pieprzem
12 godz.
Tęczowy deser z galaretek
3 godz. 45 min
Tort z truskawkami (TM6, TM7)
2 godz.
Wiedeńskie czekoladki
50 min
Łosoś w chrupiącej panierce z warzywami i sosem śmietanowo-cytrynowym
1 godz.
Podwójnie pistacjowe makaroniki
3 godz.
Deser Czarny Las w szklankach
45 min