Torcik lodowy Gemma z jagodami i mascarpone

Torcik lodowy Gemma z jagodami i mascarpone

4.5 11 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 31 godz.
10 porcji

Składniki

Lody mascarpone
  • 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 200 g mleka skondensowanego, słodzonego schłodzonego
  • 400 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
Lody jagodowe
  • 150 g jagód, mrożonych
    150 g borówek amerykańskich, mrożonych (patrz wariant)
  • 20 g cukru pudru
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 30 g bez grubo pokruszonych (patrz wskazówka)
  • jadalny zamsz w sprayu (opcjonalnie) biały, do dekoracji
  • jagody, liofilizowane (opcjonalnie) do dekoracji

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 194 mg
Białko 5.3 g
Kalorie 1672.4 kJ / 399.7 kcal
Tłuszcz 34 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 20.3 g
Węglowodany 20.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...