Urządzenia i Akcesoria
Rustykalne zakręcone bagietki na zakwasie z nadzieniem serowo-oliwkowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 26 godz.
2 sztuki
Składniki
Zaczyn pszenny (dzień 1. rano)
-
170 g wody
-
170 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
-
15 - 30 g zakwasu pszenno-jabłkowego (patrz wskazówka)
Ciasto właściwe (dzień 1. wieczór)
-
350 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
-
250 g wody zimnej
-
2 łyżeczki soli
-
1 mały kawałek drożdży świeżych wielkości ziarna grochu (1 g, patrz wskazówka)
-
olej do natłuszczenia
Nadzienie (dzień 2. rano)
-
30 g czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
50 g sera, twardego np. cheddara, ementalera, parmezanu, grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
mąka pszenna chlebowa typu 650-750, do oprószenia
-
5 - 10 kostek lodu lub pół szklanki wody (ok. 100 g)
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
2617 mg
Białko
40.6 g
Kalorie
5025.1 kJ /
1201.1 kcal
Tłuszcz
30.8 g
Błonnik
8.4 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Węglowodany
189.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bułki pszenno-żytnie na zakwasie
14 godz.
Bagietki
15 godz.
Chleb jogurtowy na długiej fermentacji
14 godz. 50 min
Chleb wenecki na zakwasie
17 godz. 10 min
Szwajcarski chleb rustykalny
25 godz. 20 min
Mieszanka do wypieku chleba pełnoziarnistego z sezamem i makiem
10 min
Bawarski chleb preclowy
2 godz.
Chleb drwala
24 godz. 30 min
Bułki orkiszowe z posypką
14 godz. 30 min
Ciabatty na zakwasie
17 godz.
Bułeczki pszenno-żytnie
12 godz. 30 min
Pszenny rustykalny chleb na zakwasie (wyrastający przez noc)
28 godz. 10 min