Urządzenia i Akcesoria
Kwiatowe rogaliki migdałowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 sztuk
Składniki
-
80 g cukru
-
80 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego80 g wody z kwiatów pomarańczy
-
150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
75 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
1 szczypta soli
-
20 g kwiatów, jadalnych (30-40 szt.), świeżych (patrz wskazówka)
-
40 g masła migdałowego, jasnego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
147.9 mg
Białko
3.1 g
Kalorie
858.7 kJ /
205.3 kcal
Tłuszcz
10.6 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Węglowodany
25.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Newsletter 2025
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kolorowe wrapy z krojonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)
35 min
Greckie pączki (Loukoumades)
1 godz. 30 min
Kosmiczny tort
3 godz.
Spiralizowane jabłka z dressingiem truskawkowym (TM5)
15 min
Kanapki rainbow (TM5)
40 min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
35 min
Czarno-białe ciasteczka
2 godz.
Andaluzyjskie herbatniki (mantecados)
1 godz.
Ciasto orzechowo-kawowe z Varomy
1 godz.
Wieniec orkiszowy
4 godz.
Cytrynowe cake pops
4 godz. 30 min
Rogaliki orzechowe
2 godz.