Urządzenia i Akcesoria
Kwiatowe rogaliki migdałowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 sztuk
Składniki
-
80 g cukru
-
80 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego80 g wody z kwiatów pomarańczy
-
150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
75 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
1 szczypta soli
-
20 g kwiatów, jadalnych (30-40 szt.), świeżych (patrz wskazówka)
-
40 g masła migdałowego, jasnego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
147.9 mg
Białko
3.1 g
Kalorie
858.7 kJ /
205.3 kcal
Tłuszcz
10.6 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Węglowodany
25.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Newsletter 2025
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Arbuz w czekoladzie na patyku
1h
Koreańska surówka z ogórków (TM5)
5 min.
Greckie pączki (Loukoumades)
1h 30 min.
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6, TM7)
25 min.
Waniliowe pierogi leniwe z sosem owocowym
1h
Kakaowe mini galette z gruszkami (TM6, TM7)
1h 30 min.
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6, TM7)
45 min.
Herbatniki Domino
2h 20 min.
Kokosowa panna cotta z karmelizowanymi pomarańczami
3h
Minestrone z kurczakiem i kluskami kładzionymi
50 min.
Wrapy z łososiem i jajkiem
45 min.
Zimowa czekolada do picia
10 min.