Kwiatowe rogaliki migdałowe

5.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 sztuk

Składniki

  • 80 g cukru
  • 80 g wody z kwiatów pomarańczy
    80 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
  • 150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 75 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 1 szczypta soli
  • 20 g kwiatów, jadalnych (30-40 szt.), świeżych (patrz wskazówka)
  • 40 g masła migdałowego, jasnego

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 205.3 kcal / 858.7 kJ
Białko 3.1 g
Tłuszcz 10.6 g
Węglowodany 25.3 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Sód 147.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...