Urządzenia i Akcesoria
Kwiatowe rogaliki migdałowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 sztuk
Składniki
-
80 g cukru
-
80 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego80 g wody z kwiatów pomarańczy
-
150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
75 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
1 szczypta soli
-
20 g kwiatów, jadalnych (30-40 szt.), świeżych (patrz wskazówka)
-
40 g masła migdałowego, jasnego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
147.9 mg
Białko
3.1 g
Kalorie
858.7 kJ /
205.3 kcal
Tłuszcz
10.6 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Węglowodany
25.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Newsletter 2025
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron shirataki (konjac) w sosie z pesto z awokado
10 min
Cytrynowe tiramisu z owocami jagodowymi
45 min
Kąski marchewkowo-ziemniaczane (TM5)
30 min
Makaron z pesto z buraka (TM7)
25 min
Lemoniada z owoców jagodowych
5 min
Lody o smaku sernika z jagodami
13 godz.
Mini serniczki z kremem mango
4 godz.
Ciasto Lodowa Kraina
8 godz. 40 min
Czekoladowo-orzechowe bomby proteinowe
50 min
Dyniowe pęczotto z kurczakiem i warzywami
1 godz.
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM7)
40 min
Amerykańskie kruche ciasteczka (w stylu crumble cookies)
40 min