Urządzenia i Akcesoria
Kwiatowe rogaliki migdałowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 sztuk
Składniki
-
80 g cukru
-
80 g wody z kwiatów pomarańczy
-
150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
75 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
1 szczypta soli
-
20 g kwiatów, jadalnych (30-40 szt.), świeżych (patrz wskazówka)
-
40 g masła migdałowego, jasnego
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
205.3 kcal /
858.7 kJ
Białko
3.1 g
Tłuszcz
10.6 g
Węglowodany
25.3 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Sód
147.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Newsletter 2025
13 Przepisów
Polska
Polska