
Urządzenia i Akcesoria
Krem klementynkowy (clementine curd)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
400 g
Składniki
-
4 klementynki ekologiczne (patrz wskazówka)
-
130 g cukru
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
2 jajka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 30 g
Kalorie
101.5 kcal /
424.6 kJ
Białko
1.2 g
Tłuszcz
5.6 g
Węglowodany
12.5 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Sód
11.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Feta ubijana z mascarpone z sosem miodowym
20 min
Syrop do grzanego wina
12 godz. 45 min
Czekoladowe krążki z bakaliami (beggars)
30 min
Ciasteczka migdałowe
30 min
Chutney z czerwonej cebuli i jeżyn
6 godz. 50 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20 min
Pieczone pomidorki w zalewie miodowo-rozmarynowej
45 min
Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM5)
35 min
Biszkopt pistacjowy
4 godz.
Krem pistacjowo-czekoladowy
40 min
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50 min