![Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/87cbca2335279e5fafb4e7f3273bfbbc/Derivates/e4f710681cf865fa24d1e0f006ca407677337794.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 lemon
- 3 ½ oz Parmesan cheese, cut into pieces
-
10
oz fresh green peas, divided
lub 10 oz frozen green peas, thawed, divided - 1 oz fresh basil leaves, plus extra to garnish
- 5 sprigs fresh mint, leaves only, plus extra to garnish
- 1 garlic clove, to taste
- 4 oz extra virgin olive oil
- 1 ½ tsp salt, divided
- 2 pinches ground black pepper
- 3 large eggs
- 60 oz water
-
½
oz lemon juice
lub ½ oz white vinegar -
6
oz pasta tagliatelle
lub 6 oz dried fettuccine pasta nests
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3626.9 kJ / 866.8 kcal
- Białko
- 34.1 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 53.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.7 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Sód
- 1752.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mixed Herbs Rice
35min
Chicken and Bulgur Soup
40 分钟
Muffin Pan Lasagnas
1 Std.
Lemon Ricotta Pasta with Chicken
35min
West African Peanut Soup with Chicken
50 Min
Arroz con Pollo a la Chorrea (Chicken and Rice)
45 分钟
Avocado Tuna Salad
5 Min
Artichoke Alfredo Sauce
45 分钟
Sweet Corn Risotto with Grilled Zucchini
30 Min
Garlic Pork with Vegetables and Rice
40 分钟
Chili Oil Noodles
30 Min
Tomato Crusted Salmon with Rice
30 Min