![Pasta with Spring Greens and Parmesan Bread Crumbs Pasta with Spring Greens and Parmesan Bread Crumbs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e62f0d3bc642c5ee931ccfc99857999b/Derivates/5fd15ff1d8f7a0292339530ad10d75c7c6590b06.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Parmesan Bread Crumbs
- 3 oz bread, day old, stale, cubed (1 in.)
- 3 oz Parmesan cheese rinds (see Tip)
- 1 tsp dried parsley
- 2 - 3 pieces lemon peels (see Tip)
- 1 oz unsalted butter
- ½ oz extra virgin olive oil
- 4 garlic cloves
- 2 tsp capers, drained
Pasta
- 55 oz water
- 1 tbsp salt
- 10 oz dried bow-tie pasta (11 minutes cooking time)
-
3
oz baby spinach
lub 3 oz Swiss chard, stem removed, thinly sliced - 2 oz baby arugula
- 4 oz pesto sauce (see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2729 kJ / 652.3 kcal
- Białko
- 22.4 g
- Węglowodany
- 68.2 g
- Tłuszcz
- 33.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 2272.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45 min
Shrimp and Parmesan Polenta Cups
Brak ocen
Quinoa and Vegetable Tower with Avocado and Confited Cherry Tomatoes
1h
Sticky Sriracha Shrimp Bowl
1h
Kale Caesar Salad with Parmesan Bread Crumbs
25 min
Turmeric Basmati Rice with Currants
35 min
Mushroom Ragu with Zoodles
40 min
Chopped Cauliflower Chickpea Salad with Oregano Vinaigrette
20 min
Gochujang Ramen Noodles
30 min
Wild Rice Salad with Miso Vinaigrette
1h 15min
Cheese Omelet with Spinach
25 min
Watermelon Salad with Creamy Balsamic Dressing and Candied Nuts
25 min