Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 oz cabbage, cut into pieces
- 4 oz lacinato kale, center stem removed, cut into pieces
- 1 ½ oz zucchini, cut into pieces
- 1 ½ oz carrot, cut into pieces
- 1 ½ oz celery stick, cut into pieces
- 1 ½ oz yellow onion, cut into pieces
- 1 oz extra virgin olive oil, plus extra to drizzle
- 14 oz canned diced tomatoes, drained
- 1 oz Parmesan cheese rinds (see Tip)
- 32 oz vegetable broth
- 14 oz canned cannellini beans, drained
- 6 fresh basil leaves
- ¼ tsp salt, to taste
- 2 pinches fresh ground pepper
- 4 slices sourdough bread
- 1 garlic clove
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2691.6 kJ / 643.3 kcal
- Białko
- 28.1 g
- Węglowodany
- 106.5 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 12.3 g
- Sód
- 1164 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45min
Spring Vegetable Quiche with Sweet Potato Crust
1h 45min
Chickpea Ratatouille
1h
Broccoli Red Lentil Soup
25 min
Butternut and Cashew Curry with Black Rice
1h 15 min
Chopped Cauliflower Chickpea Salad with Oregano Vinaigrette
20 min
Vegetable Pot Pie with Parmesan Drop Biscuits
1h 50 min
Heirloom Tomato Gazpacho
1h 10min
Mushroom Taco Filling
35 Min
Green Lentil Risotto with Asparagus
45min
Pumpkin Chili
50min
Spring Garden Minestrone Soup
50min