Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Eggs
- 4 eggs, large, (56-62 g), cold
- water, to fill to 1 liter mark
Shrimp and Asparagus
- 570 g water
- 680 g raw shrimps, peeled, deveined, large
- 1 - 3 tsp Cajun spice mix, to taste
- 1 bunch asparagus, trimmed, cut into pieces (5 cm/2 in.)
Dressing
- 30 g shallots, in pieces
- 1 garlic clove
- 140 g mayonnaise
- 60 g ketchup
- 60 g plain Greek yoghurt
- 45 g lemon juice
- 1 tsp paprika, smoked, ground
- 1 ½ tsp cider vinegar
- ½ - 1 tsp soy sauce, to taste
Assembly
-
285
g iceberg lettuce, chopped
lub 285 g romaine lettuce, chopped - 170 g cherry tomatoes, halved
- 1 tbsp capers, rinsed
- 2 avocados, sliced or diced, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2893.5 kJ / 691.6 kcal
- Białko
- 37.9 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 50.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 10.1 g
- Sód
- 1528 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shrimp Louie Salad
1 godz. 30 min
Picadillo a la Habanera (Ground Beef)
1h
Bison Burger with Cheddar and Pickled Onions
35 min
Squash soup, Fish with rice and vegetables, Apple-pear crumble
1h
Nectarine, Stilton and Walnut Salad with a Raspberry Vinaigrette
10min
Cochinita Pibil
4h
Tomato Soup with Grilled Cheese Sandwiches
40 min
Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad
7h 20 min
Chilli-Lime Chicken with Cauliflower Rice
1 godz. 10 min
Peeler Beet Carpaccio with Burrata (Metric)
1h 25min
Steamed Cod with Vizcaina Sauce
50 min
Lemon Caper Salmon with Ribbon Squash
35 min