
Urządzenia i Akcesoria
Truskawkowy chutney z zielonym pieprzem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
1800 g
Składniki
-
120 g jabłka nieobranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
350 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
40 g oleju
-
800 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół
-
500 g cukru
-
65 g zielonego pieprzu, marynowanego odsączonego
-
90 g octu jabłkowego
-
1 łyżeczka kwasku cytrynowego (opcjonalnie)
-
2 łyżki tymianku, suszonego
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
Wartości odżywcze na 30 g
Kalorie
47.2 kcal /
197.6 kJ
Białko
0.2 g
Tłuszcz
0.7 g
Węglowodany
10.4 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
42.4 mg