Truskawkowy chutney z zielonym pieprzem

Truskawkowy chutney z zielonym pieprzem

4.0 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
1800 g

Składniki

  • 120 g jabłka nieobranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
  • 350 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • ½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 40 g oleju
  • 800 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół
  • 500 g cukru
    500 g cukru żelującego 2:1, (patrz wskazówka)
  • 65 g zielonego pieprzu, marynowanego odsączonego
  • 90 g octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka kwasku cytrynowego (opcjonalnie)
    25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 2 łyżki tymianku, suszonego
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • 1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego

Wartości odżywcze na 30 g

Kalorie 47.2 kcal / 197.6 kJ
Białko 0.2 g
Tłuszcz 0.7 g
Węglowodany 10.4 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Sód 42.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...