Urządzenia i Akcesoria
Truskawkowy chutney z zielonym pieprzem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
1800 g
Składniki
-
120 g jabłka nieobranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
350 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
40 g oleju
-
800 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół
-
500 g cukru żelującego 2:1, (patrz wskazówka)500 g cukru
-
65 g zielonego pieprzu, marynowanego odsączonego
-
90 g octu jabłkowego
-
25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka kwasku cytrynowego (opcjonalnie)
-
2 łyżki tymianku, suszonego
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 30 g
Sód
42.4 mg
Białko
0.2 g
Kalorie
197.6 kJ /
47.2 kcal
Tłuszcz
0.7 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
10.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Comber z sarny (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z knedlami, dynią, sosem grzybowym i żurawinowym chutneyem
2h 30min
Czekoladowa tarta ze spiralizowaną gruszką (TM6, TM7)
1h 15min
Musztarda estragonowa
10min
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM6, TM7)
1h 15min
Marmolada z całych jabłek
3h
Mus z wątróbki z konfiturą wiśniową
45min
Koncentrat bulionu rybnego
20min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1h 30min
Wytrawna konfitura z pomidorów
55min
Dżem borówkowy
45min
Ciasto jubileuszowe
2h 30min
Wegańskie jabłka pod orzechową kruszonką
3h 45min