Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g masła, pokrojonego na kawałki
- 40 g mąki pszennej
- 500 g wody (patrz wskazówka)
- 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM (patrz wariant)
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 szczypta soli (opcjonalnie)
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcja
- Kalorie
- 2641.9 kJ / 631 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos holenderski – 500 ml
15 min
Sos śmietanowo-porowy
30 min
Sos soubise
30 min
Paprykowy sos holenderski
15 min
Delikatne rumienienie 250 g cebuli szalotki
20 min
Sos holenderski – 250 ml
15 min
Sos Aurora (pomidorowy beszamel) – 1100 ml
15 min
Sos Aurora (pomidorowy beszamel) – 600 ml
15 min
Sos koperkowy
15 min
Sos pomidorowy
40 min
Sos pieczarkowy
40 min
Marchewka na ciepło
35 min