
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1000
g jogurtu naturalnego, wykonanego w TM
lub 1000 g jogurtu naturalnego
Posypka ziołowa
- 2 łyżeczki cząbru, suszonego
- 1 łyżeczka mięty, suszonej
- 2 łyżeczki tymianku, suszonego
Zalewa
- 2 ząbki czosnku
- 300 g oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki ziarenek pieprzu mieszanego
- 1 łyżeczka soli morskiej, gruboziarnistej
- 6 gałązek tymianku, świeżego
- 6 gałązek rozmarynu, świeżego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 7028.6 kJ / 1679.9 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 35.2 g
- Tłuszcz
- 167.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 31.6 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1180.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 Std. 30 Min
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1h
Ser typu halloumi
29h
Orzechy słodko-pikantne
20 Min
Marynowany ser typu feta
170 godz.
Pasta pralinowa
30 Min
Granola wytrawna
1 Std. 35 Min
Kiszony kalafior w różowej marynacie
45min
Jogurt grecki
12h 15min
Twaróg śmietankowy
3 Std.
Domowa ricotta
1 godz. 15 min
Jogurt naturalny
11h 10min