
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 30 g masła
- 30 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki suszonych płatków chili
- ¼ łyżeczki papryki, mielonej
- 230 g jogurtu greckiego w temp. pokojowej
- ½ łyżeczki soli
- 1700 g wody
- 15 g octu, białego
- 2 jajka, rozmiar L schłodzone
- mieszane zioła, świeże do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 420.7 kcal / 1760 kJ
- Białko
- 18.8 g
- Tłuszcz
- 32.1 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Sód
- 758.8 mg