Urządzenia i Akcesoria
Sos jogurtowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
6 porcji
Składniki
-
200 g jogurtu naturalnego
-
2 łyżeczki musztardy np. miodowej
-
50 g oleju słonecznikowego
-
1 ½ łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 ½ łyżeczki miodu
-
50 g soku jabłkowego lub innego soku owocowego
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
58.7 mg
Białko
1.3 g
Kalorie
439.7 kJ /
105.1 kcal
Tłuszcz
9.5 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
4.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałata z sosem winegret
5 min
Sos tatarski
5 min
Pasta z serka z rzodkiewką
5 min
Dressing czosnkowy z serkiem ricotta
10 min
Sos z octu balsamicznego i musztardy
5 min
Malinowy winegret
72 godz.
Dressing jogurtowo-pomarańczowy z makiem
10 min
Kremowy dressing francuski
10 min
Sos pomidorowy
40 min
Tzatziki
15 min
Sos winegret
5 min
Dressing do sałatki Cezar
5 min