Urządzenia i Akcesoria
Pieczone pomidorki w zalewie miodowo-rozmarynowej
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
5 słoików
Składniki
-
50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
600 g pomidorków koktajlowych różnokolorowych, przekrojonych na pół
-
2 ząbki czosnku
-
3 łodyżki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
25 g miodu
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
472.3 mg
Białko
1.3 g
Kalorie
545.3 kJ /
130.3 kcal
Tłuszcz
10.3 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
9.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ogórki po azjatycku (TM6)
1ωρ. 30 λεπτ.
Lemoniada brzoskwiniowa
5 λεπτ.
Marynowane spiralizowane marchewki (TM6, TM7)
30 λεπτ.
Śródziemnomorskie masło
10 λεπτ.
Pikantny dżem chili
35 λεπτ.
Chutney z czerwonej cebuli i jeżyn
6ωρ. 50 λεπτ.
Słodki sos chili
40 λεπτ.
Sos duński
15 λεπτ.
Dip z zielonymi oliwkami
10 λεπτ.
Gryczotto z grzybami i gorgonzolą
40 λεπτ.
Zupa z pierożkami gyoza
25 λεπτ.
Syrop do grzanego wina
12ωρ. 45 λεπτ.