
Urządzenia i Akcesoria
Pieczone pomidorki w zalewie miodowo-rozmarynowej
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
5 słoików
Składniki
-
50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
600 g pomidorków koktajlowych różnokolorowych, przekrojonych na pół
-
2 ząbki czosnku
-
3 łodyżki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
25 g miodu
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
130.3 kcal /
545.3 kJ
Białko
1.3 g
Tłuszcz
10.3 g
Węglowodany
9.8 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Sód
472.3 mg