Wieniec z ciasta francuskiego z pieczonymi warzywami

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji

Składniki

Szybkie ciasto francuskie
  • 160 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 160 g mąki pszennej
  • 70 g wody zimnej
  • ¼ łyżeczki soli
Pesto
  • 20 g sera parmezan
    20 g sera grana padano
  • 10 g orzeszków piniowych
    10 g migdałów, w słupkach
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g liści bazylii, świeżych
  • 20 g oliwy z oliwek
  • ¼ łyżeczki soli
Pieczone warzywa
  • 70 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
    70 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
  • 70 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 80 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 80 g różyczek kalafiora pokrojonych na kawałki
  • 1 łyżeczkę tymianku, suszonego
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
Formowanie i pieczenie
  • 100 g sera koziego pokrojonego na 8 kawałków
    100 g sera camembert, pokrojonego na 8 kawałków
  • mąka pszenna do oprószenia
  • 1 żółtko roztrzepane
  • 20 - 30 pomidorków koktajlowych

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 392.1 mg
Białko 7.3 g
Kalorie 1503.3 kJ / 359.3 kcal
Tłuszcz 28.1 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 14.5 g
Węglowodany 20.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie