
Urządzenia i Akcesoria
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
12 sztuk
Składniki
-
600 g batatów podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
40 g cebuli dymki pokrojonej na kawałki
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
2 jajka
-
20 g skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżka ziaren sezamu, białego
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki curry, mielonego
-
½ łyżki przyprawy garam masala (patrz wskazówka)
-
olej ilość do smażenia
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
83.7 kcal /
350.1 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
1.3 g
Węglowodany
15.9 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
243.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6)
45 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM6)
45 min
Solone zakręcone ziemniaki na patyku (TM6)
10 min
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM6)
30 min
Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM6)
30 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6)
40 min
Sałatka z marchewki i jabłek z serem feta i orzechami (TM6)
15 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min
Pikantna sałatka z krewetkami, spiralizowaną marchewką i ogórkiem (TM6)
20 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6)
25 min
Kofty z indyka z sosem tahini
30 min