Placki ze spiralizowanych batatów (TM6)

Placki ze spiralizowanych batatów (TM6)

3.8 9 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
12 sztuk

Składniki

  • 600 g batatów podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
  • 3 - 4 ząbki czosnku
  • 40 g cebuli dymki pokrojonej na kawałki
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 2 jajka
  • 20 g skrobi ziemniaczanej
    20 g skrobi kukurydzianej
  • 1 łyżka ziaren sezamu, białego
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki curry, mielonego
  • ½ łyżki przyprawy garam masala (patrz wskazówka)
  • olej ilość do smażenia
  • kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 83.7 kcal / 350.1 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 1.3 g
Węglowodany 15.9 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 243.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...