Urządzenia i Akcesoria
Makaron z pesto z groszku
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
60 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego60 g zielonego groszku, konserwowego
-
5 g liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
20 g sera feta
-
1 ząbek czosnku
-
¼ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1000 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
70 g makaronu, suchego, krótkiego np. penne, fusilli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2548.2 mg
Białko
15.6 g
Kalorie
1912 kJ /
457 kcal
Tłuszcz
15.5 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Węglowodany
63.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z cukinii z sosem mango-limonka
20 min
Ryż z łososiem i pieczarkami
35 min
Spiralizowane suszone jabłka z czekoladą (TM5)
6 godz. 15 min
Kwiatowe rogaliki migdałowe
1 godz. 15 min
Meksykańskie burrito bowl z łososiem
35 min
Curry z ciecierzycy z orkiszowymi podpłomykami
40 min
Mini shakshuki z fetą
20 min
Wrapy à la moussaka
50 min
Borówkowy moktajl z rozmarynem
10 min
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM7)
40 min
Pad see ew (smażony makaron w sosie sojowym)
45 min
Spaghetti z tuńczykiem (TM7)
40 min