Makaron z pesto z groszku

3.7 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja

Składniki

  • 60 g zielonego groszku, konserwowego
    60 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 5 g liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 20 g sera feta
  • 1 ząbek czosnku
  • ¼ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1000 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 70 g makaronu, suchego, krótkiego np. penne, fusilli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 2548.2 mg
Białko 15.6 g
Kalorie 1912 kJ / 457 kcal
Tłuszcz 15.5 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Węglowodany 63.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...