Urządzenia i Akcesoria
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
4 plastry boczku parzonego, wędzonego
-
800 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
1 szczypta soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
10 g orzeszków piniowych
-
1 ząbek czosnku
-
30 g liści bazylii, świeżych
-
40 g oliwy z oliwek
-
4 jajka
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
370.6 kcal /
1550.6 kJ
Białko
16.3 g
Tłuszcz
30.3 g
Węglowodany
7.8 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Sód
429.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM5)
20 min
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM6)
20 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
10 min
Spaghetti z cukinii w śmietanowym sosie z boczkiem (TM6)
40 min
Chrupiący ser feta z sałatką z czerwonej kapusty i jabłka
30 min
Ślimaczki z pesto na parze
2 godz. 5 min
Kokosowe bao z krewetkami
1 godz. 40 min
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
25 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6)
40 min
Bułeczki bao z wieprzowiną w sosie BBQ
2 godz. 10 min