Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6)

5.0 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • boczku parzonego, wędzonego
    4 plastry
  • cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
    800 g
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
    1 szczypta
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    30 g
    30 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • orzeszków piniowych
    10 g
    10 g migdałów, w płatkach
  • ząbek czosnku
    1
  • liści bazylii, świeżych
    30 g
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • jajka
    4
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 370.6 kcal / 1550.6 kJ
Białko 16.3 g
Tłuszcz 30.3 g
Węglowodany 7.8 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 8.5 g
Sód 429.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...