Urządzenia i Akcesoria
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
boczku parzonego, wędzonego4 plastry
-
cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)800 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia1 szczypta
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki30 g
-
orzeszków piniowych10 g
-
ząbek czosnku1
-
liści bazylii, świeżych30 g
-
oliwy z oliwek40 g
-
jajka4
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
370.6 kcal /
1550.6 kJ
Białko
16.3 g
Tłuszcz
30.3 g
Węglowodany
7.8 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Sód
429.9 mg