
Wersje kompatybilne
Amuse-bouche de courgette et pommes de terre au thon et roquette
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 pommes de terre à chair ferme (taille moyenne), coupées en morceaux de taille adaptée à la grande goulotte
- 1 courgette (petite taille)
- 5 - 7 radis roses
- 500 g d'eau
- 30 g d'échalote
- 30 g de roquette
- 60 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 pincées de sel
- 2 pincées de poivre moulu
- 100 g de thon en boîte au naturel
- 3 brins de persil frais ciselés (opcjonalnie)
- 4 brins de ciboulette fraîche ciselés (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 38.8 kcal / 162.3 kJ
- Białko
- 1.8 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Sód
- 33.8 mg